DESPRE NOI

Filiala Bacău a Uniunii Artiștilor Plastici din România a luat ființa în anul 1969. Este o asociație profesională, nonprofit, neguvernamentală și apolitică. 
În prezent numără peste 40 de membri stagiari și titulari, artiști plastici profesioniști, din domeniul artelor vizuale: pictură, grafică, sculptură, design, artă decorativă, scenografie etc.
 

Din anul 1999, filiala a obținut personalitate juridică.
Deține un sediu central în Bacău, cu galerie de artă, sala de expoziții nonprofit, bibliotecă, birouri cu o suprafață totală de 1.178 mp. studiouri de creație ale artiștilor plastici cu o suprafață de 540 mp, precum și alte doua galerii în Piatra Neamț și Moinești (120mp). Aceste galerii oferă spații generoase pentru valorificarea lucrărilor de arta plastică. 
 

In decursul celor 30 de ani de activitate Filiala U.A.P. Bacău s-a remarcat ca o instituție de cultură importantă în peisajul artei și culturii locale și naționale, organizând numeroase expoziții, saloane, simpozioane, concursuri, tabere de creație, prin surse financiare proprii și în colaborare cu celelalte instituții de cultură din județ: Centrul Internațional de Cultura și Arte “George Apostu”, Inspectoratul Județean pentru Cultură, Muzeul de Artă și Etnografie, Centrul de Cultura Rosetti Tescanu - Enescu, Teatrul “G. Bacovia”, Filarmonica “Mihail Jora”, Biblioteca Județeană “C. Sturdza”, etc., precum și numeroase colaborări cu galerii și centre culturale din străinătate.
Artiștii plastici din filiala noastră s-au făcut remarcați prin numeroasele premii și burse obtinute atât în țară cât și în străinătate: 98 premii naționale, 70 premii internaționale, 3 burse externe.
 

Avem un număr de 5 angajați cu carte de muncă, peste 40 de membri U.A.P. și peste 40 de colaboratori, membri ai Fondului Plastic, care participă la activitatea filialei prin expoziții și prin desfacerea lucrărilor de artă în galerii. 

[HOME] [DESPRE NOI] [MEMBRI UAP] [ABSOLVENTI] [MAGAZIN UAP] [NOUTATI] [LINKURI] [CONTACT]